Preskoči na glavni sadržaj

Cecelia Ahern- P.S.volim te

Izdanje Profil

Nakon što zbog tumora na mozgu Hollyn suprug Gerry umre ona je izgubljena i sama. Slomljena je, nema muža kojega je obožavala, nema posao, nema djece.. Osjeća se kao da nikamo ne pripada, a već joj je i poprilično dojadilo svakodnevno slušati one riječi utjehe: „Vrijeme liječi rane...izađi malo na zrak bit će ti bolje...popij malo čaja.“za koje je provjereno znala da ne pomažu, barem ne njoj koja je samo željela jedno- da joj se vrati njen Gerry. Sve se mijenja kada dobije Gerryev „popis“, deset pisamca koje joj je napisao neposredno prije smrti. Svako pismo za jedan mjesec, svako pismo novi zadatak za Holly. I tu se trgnula iz tuge i počela ispunjavati Gerryeve zahtjeve.

Nakon što je obavila odličnu kupovinu, napokon posjetila frizera, postala karaoke-diva i našla zanimljiv posao počela je doslovno živjeti prema Gerryevim pismima koja su uvijek završavala sa P.S.volim te. Znala je da joj Gerry tim pismima pomaže da ponovno stane na noge, ali povremeno se i zapitala što će biti i kako će jednom kada se tih deset pisama izreda.

Njena divna obitelj i bliski prijatelji bili su joj velika pomoć i utjeha u teškim trenucima, a kada su svi oko nje postali sretni i sredili svoje živote ona nije znala kako sa njima podijeliti njihovu radost. Bila je ogorčena, ljubomorna i očajna. Znala je da su njeni osjećaji krivi, ali nije znala kako da se raduje zbog drugih i njihove sreće ili kako upotrijebiti riječi utjehe. Njen se život uz Gerryeva pisma vraćao u normalu, ali problema je oko Holly i dalje bilo u izobilju. Razuzdana sestra, jedan brat uštogljen, a drugi u nekom svom filmu, prijateljice koje obožavaju Holly i uvijek su tu za nju. Novi prijatelji, stari problemi i minule uspomene. Sa svime će se time Holly morati primiti u koštac kako samo ona zna. Bit će tu puno suza i kriznih situacija, bit će puno straha od novih početaka, a bit će i ponešto smijeha u novim pustolovinama.

Koliko god se priča vrti oko pokojnog muža ipak će tu biti i mnoštva šaljivih događaja, partijanja i opijanja, mamurluka i mnogo neprospavanih noći. Bit će i slavlja i puno sreće jer to je ono što život donosi. Nije sve samo tuga, ima i sretnih trenutaka koji nas iza ugla čekaju.

„P.S.volim te“ priča je o jednoj velikoj ljubavi koja je puno prerano došla svome kraju i priča o srodnim dušama koje pronađete baš onda kada ih uopće niste tražili. Roman je to o iskrenom i predivnom prijateljstvu, odanosti i privrženosti pa i prijateljskoj pomoći koja je itekako dobro došla. Ova neopisivo dirljiva priča neće vas deprimirati iako je u njoj puno tuge već će vam pokazati pravi put, izlaz iz tjeskobe, način da ojačate i da sjetne uspomene pretvorite u sretne. Ova će vas knjiga inspirirati i potaknuti da idete dalje čak i onda kada za to nemate snage. Holly je nakon godine dana boli i žalovanja, prisjećanja i bolnog ali i motivirajućeg oporavka ipak pronašla smisao života, pronašla je mir, pomirila se sa gubitkom i odlučila je ponovno živjeti, a možda se čak i ponovno zaljubiti.

Sve o popisu koji je Gerry napisao za Holly, o pustolovinama koje joj je pripremio, sve o curi koja je od ogorčene postala sretna saznajte dalje sami u ovoj očaravajućoj, dirljivoj i zabavnoj priči.

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije