Preskoči na glavni sadržaj

Joy Ellis- Čuvaj se prošlosti


Sonatina naklada

„Čuvaj se prošlosti“ prva je knjiga iz serijala koja prati život i rad detektiva Matta Ballarda koji je sam po sebi vrlo zamršen lik teške prošlosti. Vuče sa sobom bol zbog slomljenog srca i tugu zbog gubitka voljene osobe te pritisak ubojice kojeg ne može uloviti već više od dvadeset godina. Taj ga slučaj serijskog ubojice prati kroz čitavu karijeru, od trena kada je i sam pronašao mrtvo tijelo jednog od ubijenih dječaka pa do danas kada ubojica, koji i dalje slobodno šeće svijetom, šalje našem detektivu fotografije koje graniče sa ludošću.

Matt zapravo preko tih fotografija shvaća kako je cijelo vrijeme sumnjičio krivu osobu i sada ponovno kreće lov na monstruma koji ubija djecu. Matt je potresen tim slučajem, ne može ga izbaciti iz glave i jedino što bi moglo smiriti njegovu dušu i gadne snove je privesti tog gada licu pravde i završiti taj teror jednom za svagda. Ali slučaj počinje potezati na površinu osobne stvari detektiva Ballarda, a uz to tu je i novo ubojstvo. Ubojica je prepreden lik koji zna apsolutno sve o Mattu pa čitavo vrijeme pomalo strahujemo i za Mattov život, a i da će biti otkrivene Mattove dugo skrivane tajne.

Ovaj kriminalistički triler dobrano će se poigravati vašim umom i tjerat će vas da sve preispitujete te da sumnjate u svakoga, a povremeno i u sebe. Priča je to ispunjena realnim opisima i instinkt će vam vrištati-Bježite glavom bez obzira! Likovi su vrlo detaljno i vjerno prikazani i svakoga si možete bez problema zamisliti pred sobom, a roman je uistinu jeziv, napet i brutalan. Krvave scene zločina tjeraju da stvarate uvrnute slike u glavi, a močvarno područje kao glavno mjesto zbivanja samo pridodaje tajnovitosti i napetosti. Priča ima puno zapleta, brza je radnja, puno dijaloga, a ponajviše mi je super što je radnja zanimljiva i dinamična pa se čita brzinom munje i stalno vas drži u napetosti.

Ovaj će vas krimić navesti na posve krive tragove, nudit će vam krive puteve i na kraju ćete se zapitati kako je sve to moguće i kako nas je autorica uspjela toliko zavarati. „Čuvaj se prošlosti“ priča je upravo o tim nekim kosturima iz ormara koji nas prate na svakom koraku i ne daju nam da normalno dišemo. Ujedno to je priča o istim emocijama koje svaki čovjek doživi na svoj način. A onda je tu i jedna vrlo zamršena ljubav na pomolu. Uglavnom, od mene imate preporuku, a vi sami saznajte tko je ubojica, a tko lovina.

Još samo mogu dodati da se veselim nastavcima iako sam nekako bila skeptična oko ovog romana, znate ono kada prvi puta čujete za autoricu, pa važete bi li čitali ili ne, pa onda očekujete neku laganu priču, a na kraju se iznenadite koliko je roman baš napetica i to vrlo živopisna i jeziva i bude mi sad drago što sam ga pročitala. Eto dala sam mu šansu i nisam požalila, a vjerujem da će se sa mnom složiti mnogi ljubitelji krimi trilera.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga