Preskoči na glavni sadržaj

Louisa Edwards- "Pod pritiskom"

(zadnji dio trilogije)

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Henry Beck je zgodan kuhar sumnjive prošlosti, šutljiv, povučen i nikada ne priča o svojim osjećajima. On je pravi misterij u Lunden timu, ali je i vraški spretan kuhar unatoč tome što nikada nikome nije pričao o svojoj prošlosti. Itekako mu je stalo do obitelji Lunden u kojoj se našao sasvim slučajno i postao ne samo dio tima već i član te obitelji. Natjecanje za kuharsku zvijezdu u usponu došlo je do dijela kada su ostala tri tima da pokažu svoje sposobnosti, a od ta tri tima, naravno da su u finale prošli Lunden tim i ekipa mlade kuharice Skye, ni manje ni više nego Beckove zakonite supruge. Ooo da, dobro ste pročitali, bilo je to nešto što je Beck jako dobro skrivao o sebi, ali činjenica da je krio itekako je uzburkala prisutne kuhare.

Skye Gladwell i više je nego svjesna njegove pojave, još uvijek pamti sve one divne trenutke koje su proveli zajedno i još uvijek je srce zaboli kada se sjeti kako ju je ostavio i više se nikada nije vratio. Još uvijek je njegova žena na papiru, ali deset godina bez njega bilo je itekako dovoljno da ona krene dalje sa svojim životom. Ima dečka koji puno putuje sa Mirovnim snagama i u nekoj su otvorenoj vezi, a Skye želi samo jednu stvar od Becka i želi je odmah-razvod.

Pa nije da će baš sve ići kako je ona zamislila, samim time što Becku raste tlak i još neka stvar svaki puta kada je ugleda i neočekivani susreti pretvaraju im se u bujicu strasti, Skye će morati dobro razmisliti što ona stvarno želi. Beck joj pristaje dati razvod, ali samo pod njegovim uvjetima. Ovo dvoje odličnih kuhara nađu se pred velikim kuharskim izazovom gdje slijed jela mora pričati priču kuhara koji je priprema i tu sve postaje jako napeto i emotivno, jer kako da on kuha svoju priču kada je ljubav prema Skye dio te priče.

Nismo zaboravili ni ostale članove ekipe koje pratimo od prvog nastavka, Max i Jules sretan su par isto kao i Danny i Eva, ali Kane i Clare još uvijek imaju nekih poteškoća i pokušavaju zagladiti stvari dok im mnoga pitanja zuje glavom. Gus se oporavlja od srčanog udara dok ga supruga Nina itekako pazi i mazi. Ostale detalje priče morati ćete sami saznati kako bi popunili one praznine koje vam ne želim otkriti. Priča je itekako zabavna, nadasve romantična i jako dirljiva, pogotovo me dirnulo zadnjih 80 stranica gdje Beck napokon otvori svoje srce i saznajemo sve o njegovom teškom i bolnom djetinjstvu i sve o tome zašto je morao ostaviti Skye dok iz njene priče saznajemo zašto je bila toliko slomljena i kako je sama preživjela strašnu tragediju koja ju je zadesila.

Ova vruća i napeta priča povest će vas u mnoge izazove i u kuhinji ali i van nje. Tko je nova kuharska zvijezda u usponu ne saznaje se sve do samoga kraja jer stvari nikako ne idu po planu, stalno se nešto mijenja i neočekivani događaji tresnut će svakog člana tima ko tavom u glavu. Vrućih seksi scena ni ovoga puta neće nedostajati, bit će tu „grijanja“ u hladnoj komori, „isprobavanje“ starog futona, „kupanja“ na mjesečini i još štošta strastveno što će vam probuditi maštu. Ovaj posljednji nastavak trilogije uvelike je najbolji jer stvarno vrvi emocijama i otkrivaju se duboko skrivene tajne koje stvarno pogađaju. I ovoga puta na kraju knjige autorica je priložila recepte spomenute u knjizi, a kako kaže, za recepte su zaslužni njen otac i svekrva.

Eto završilo nam je i ono divno putovanje sa zgodnim i vrlo talentiranim (u svakom pogledu) kuharima kroz njihove poslovne i privatne uspone i padove. Bilo je tu smijeha i prepucavanja, bilo je svađa i nadmetanja, ali bilo je i boli i suza. U sve to autorica je lijepo uklopila tri para i njihove ljubavne priče koje nisu samo skokovi u krevet već priče o ljubavi i zaljubljivanju, o prijateljstvu i povjerenju te o izdaji i suparništvu. Priče su to koje se čitaju u jednome dahu, a neočekivani preokreti napet će vam živce. Vruće, zabavno i dirljivo...moja velika preporuka.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Samantha Young- Nightingale Way (Vrhunac požude)

FOKUS na hit

Logan je dvije godine proveo u zatvoru, a ako ste čitali Scotland Street onda znate i zašto, ako niste čitali onda je možda vrijeme da pročitate. Nego, Logan sada ima novi život, posao koji mu daje sigurnost i stan u koji svakoga dana dovodi novu ušminkanu ljepoticu i od kojih je svaka od njih poprilično glasna u seks aktivnostima. A Logan ima i susjedu, Grace je pobjegla od manipulativne obitelji i stvorila si je novi dom i novu obitelj u što se jedan arogantni ženskaroš nikako ne uklapa. Od njihovog prvog susreta oni su kao pas i mačka, munje i gromovi iznad njih ništa su naspram njihovih svađa oko stvari koje njegove pratilje izvode. Grace ludi, Logan se smije.

Njihovi sukobi na stubištu postaju sve gori, sve žešći i posve nepotrebni, a onda jednoga dana u njihovoj užarenoj prepirci prekine ih novo iznenađenje. Nađu se u situaciji koja na prvi pogled nema izlaza, a ta situacija zahtijeva brzu reakciju. Logan od osornog i staloženog lika postaje zbunjen i pritisak ga svla…