Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "Izbor"

U izdanju ALGORITAM

Travis je vrlo šarmantan muškarac, ima posao koji voli, slobodu da se bavi čime želi, nadasve je aktivan i svestran, a žene u njegov život dolaze i odlaze. Troje njegovih najboljih prijatelja oženilo se, ali i daje se svi druže, okupljaju i provode divne trenutke kao jedna velika sretna obitelj, ali on je i dalje sam. Ima sve, ali nikako da pronađe pravu ljubav, nikako da se skrasi, a u njemu tinja želja da postane obiteljski čovjek. Jednoga dana sve se mijenja kada mu na trijem sva u bijesu doleti njegova nova susjeda.

Gabby se tek doselila i koliko god je htjela biti ljubazna prema novom susjedu stvari baš i nisu išle u dobrom smjeru. Ona već dugo vremena ima dečka koji je vrlo zatvorenog uma, okrenut ponajviše samome sebi i koji nikako da je zaprosi, a tenzije među njima svakim su danom sve žešće. Gabby stalno razmišlja kako da dečka navede da je zaprosi, zbog njega se tu doselila i neizmjerno ga voli, a on kao da to sve ne vidi. Kako bi smirio napetost u susjedskom odnosu Travis pozove Gabby da se pridruži njemu i prijateljima u druženju i tada sve krene u novome smjeru. Travis se zaljubi u Gabby i spreman je učiniti sve kako bi je osvojio, a Gabby napokon spozna što znači posvetiti se nekome, provoditi vrijeme sa ljudima koje voliš, diviti se izazovima i shvati kako ona sve to sa Kevinom nema. Travis je bio potpuna suprotnost Kevinu i Gabby se u Travisovom društvu osjećala napokon svoja, bez lažnog pretvaranja, bez ljubomore, bez očekivanja. Na njoj je da odluči i napravi vrlo težak izbor. Travis ili Kevin?

Ovaj predivan roman pisan je u dva dijela, u prvome dijelu upoznajemo Travisa i Gabby, njihove susrete i druženja, sudjelujemo sa njima u svađama i raspravama te romantičnim trenucima i jasno vidimo kako se među njima rađa velika ljubav. Teška situacija za zaljubljenog Travisa, a još teža za neodlučnu Gabby. Drugi dio priče je zapravo jako težak i potresan za Travisa jer sada je vrijeme da on napravi izbor. Već tri mjeseca Gabby nije sa njim i srce mu se slama dok mora odlučiti hoće li poštovati Gabbyn izbor ili će se boriti za nju do kraja života. Dovoljno sam vam rekla...mogla bih vam još svašta otkriti, ali onda ne bi ni trebali čitati knjigu.

„Izbor“ je predivna, romantična priča sa vrlo napetom radnjom i do samoga kraja neke će stvari biti jako nejasne. Sparks je opet pokazao svoju vještinu spajanja divne ljubavne priče sa nemilim tragičnim događajima u zanimljivo i intrigantno štivo. Romantični dio priče nasmijat će vas do suza i divno ćete se zabaviti u napetoj atmosferi sa glavnim likovima, dok ćete u drugom dijelu više biti fokusirani na tešku situaciju koja je zadesila Travisa i Gabby i strepit ćete nad njihovim životima. Ova topla priča neobičnog para jača je od svega, a pitanje koje se često u romanu postavlja natjerat će i vas da se zapitate: „Koliko smo daleko spremni ići u ime ljubavi?“ Divna priča puna nade i očaravajuća ljubavna avantura dirnut će vas ravno u srce te vam pokazati čin prave ljubavi. Malo je reći da sam oduševljena, ne, ja sam zapravo očarana, iznenađena i jako ugodno zatečena radnjom ovoga romana, očekivala sam nešto divno, a dobila sam nešto prekrasno.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…