Preskoči na glavni sadržaj

Miranda Dickinson- "A pogledaj me sad"

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Nell je izgubila posao, a ujedno i dečka od kojeg je primila vijest o otkazu. Gajila je mnoge nade kako će njihova veza koja je stalno bila u usponima i padovima napokon uroditi nekim povoljnim rješenjem, ali jako se prevarila i više nije mogla podnijeti činjenicu da je upravo on bio taj zbog kojeg se sve u njenom životu promijenilo. Dobila je otpremninu i u samo nekoliko trenutaka odlučila je kako treba neku promjenu, nešto što će je maknuti od svih problema i stresa, treba joj putovanje. Iznenada nazove sestričnu sa kojoj je u djetinjstvu bila jako bliska i i dogovori sa njom kako će odsjesti kod nje u San Franciscu na dva mjeseca. Tjedan dana prije putovanja, napustila je stan koji je dijelila sa cimerima, preselila se u dom svojih roditelja i oprostila od najbolje prijateljice, te spakirala stvari i krenula u novu pustolovinu.

Nellin dolazak u San Francisco oduševio je sestričnu Lizzie i dvije su djevojke odlučile se dobro zabaviti u istraživanju i provodima. Nell već prvoga dana boravka u S. Franciscu ugleda nešto o čemu ona već dugo sanja. To je mali „dajner“, lokal američkog tipa koji povezuju sa filmovima iz pedesetih i to je upravo ono što bi Nell jednoga dana htjela imati. Opčinjena je i fascinirana te smatra kako još nije prekasno da ostvari taj svoj san. Zapravo je zanimljivo koliko novih stvari i ljudi joj život sada pruža, upoznala je u samo par dana vrlo razgovorljive taksiste, darkere koji kuhaju najbolju kavu na svijetu, žonglere koji su izgubili odvjetnički posao, vrlo ljubazan kraljevski par, a upoznaje i Njega. On je sasvim običan prolaznik koji se igrom slučaja zaleti u nju i prolije joj kave, ali možda baš i nije tako običan...on ostavlja snažan dojam i Nell ne može izbaciti iz glave njegovu pojavu.

Pa jesu li se Nell i tajanstveni muškarac upustili u ljetnu pustolovinu? Kakve on sve tajne krije? A što je sa dajnerom, hoće li Nell ostvariti taj san i napokon imati svoj lokal? Uh, a što je sa Nellinim bivšim dečkom...ili možda sadašnjim dečkom? Ima tu još svega zapravo, bit će puno uspona, lažnih nadanja, glupih obećanja i suza zbog razočaranja. Netko će slaviti, a netko plakati, netko će voljeti, a netko biti voljen. U svakom slučaju bit će napeto do samoga kraja.

„A pogledaj me sad“ zabavan je i duhovit roman, ali ima itekako snažnu priču o ljubavi i izdaji, priču o pravom smislu prijateljstva i odanosti svome snu. Fascinantan roman koji divno opisuje što znači nikada ne odustati i boriti se za ono što želimo, ostvariti svoje snove bez obzira na prepreke i izazove. Planiranje unaprijed ponekad može biti i korisno ako je dobro usmjereno. Kroz radnju super ćete se zabaviti u brojnim smiješnim situacijama, kovati ćete planove za budućnost i pomalo brinuti zbog gubitaka. Slaviti ćete svaki uspjeh i nadati se kako je ljubav odgovor na sva vaša pitanja. Možda padne i poneka suza, ne zbog tuge, već zbog malog razočarenja koje na kraju prerasta u nešto predivno. Nježna romantična priča pratit će vas tokom cijelog romana, držati vas u neznanju i davati vam ljubavi tek kap po kap sve dok bujica emocija napokon ne poplavi čitavo brdo sumnje. Neobična je ovo priča, sa luckastim i neodlučnim likovima te vrlo realnom i nadahnjujučom radnjom. Ukratko, čista petica.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…