Preskoči na glavni sadržaj

Sabrina Jeffries- Kako udovoljiti princu

Drugi nastavak serijala Kraljevsko bratstvo

Izdanje Naklada Neptun

Zmajski vikont Marcus North, jedan je od nezakonitih sinova princa od Walesa i smatran je čudovištem koji otima žene i drži ih zatočenima u svojoj tamnici. To su naravno glasine, nije on tako loš, grubijan je i neotesanac, izdvojio se iz društva i dane provodio u svome dvorcu što dalje od pogleda i osuda ljudi, ali zapravo je jako emotivno slomljen i ne želi da to drugi vide. Njegova je prošlost jako mračna, teška i bolna, a svjetina kao da jedva čeka da se on pojavi u društvu. Pa i mora se pojaviti kad tad jer njegova sestra Louisa spremna je za ulazak u visoko društvo, a tu naravno dolaze i prosci. Louisa se zaljubila u Simona koji je spletkama želi odvesti na prinčev dvor kako bi saznala šokantnu istinu, a Simonova sestra Regina sumnja u bratove namjere pa tu dolazi do mnogih problema. Regina brani Simonovu i Louisinu ljubav pa upada na dvor Zmajskog vikonta i traži odobrenje udvaranju svoga brata njegovoj sestri. Zvuči jednostavno, ali dogodilo se nešto neočekivano, Marcos daje dozvolu Simonu za udvaranje Louisi uz uvjet da on udvara Regini.

Eh sad, tu će biti mnogo strana upleteno, razne priče bit će ispričane i mnoge tajne visjet će u zraku. Regina ima malu tajnu koju vješto skriva, ali kada sazna za tajnu zavjeru između princa i Simona njena mala tajna postati će nebitna i strepit će za svoju budućnost. Simon se boji kako bi ga propast plana mogao stajati glave, a Marcos vodi vlastiti rat u svojoj glavi od činjenice kako zaštititi Louisu do toga kako smekšati Reginu i oženiti je.

Sve u svemu bit će tu materijala oko kojih će se voditi puno rasprava. Bit će nadmetanja, podrugljivih ismijavanja i vještog prepucavanja, Marcus i Regina u stalnom su sukobu kao pas i mačka, oštri na jezicima, podbadaju se i vješto jedan drugome prkose. Njihovi razgovori malo pomalo pretvoriti će se u tajne sastanke pune strasti, ali tajne će staviti na kušnju sve ono što jedan prema drugome osjećaju. Hoće li Simon uspjeti prevariti Louisu i slomiti joj srce te hoće li Marcusu omekšati srce Nemilosrdne dame saznajte u ovom predivnom povijesnom ljubavnom romanu gdje spletke preuzimaju vlast nad samom ljubavi.

Roman je ovo prepun javnih skandala koji senzualnu priču pretvaraju u pravu avanturu. Na sve strane pršte uvrede, a smijeh je zagarantiran uz Marcusove i Reginine rasprave koje graniče sa ludošću. Svaki od likove ove priče ima neku podmuklu nakanu, a ujedno i svatko od njih krije poneku mračnu tajnu koja će raditi prepreke na ljubavnom planu. Priča je to o emocionalnim slomovima, društvenim normama te vrijednostima obitelji. Svemu tome pridodajte veliku seksualnu napetost i eto vam savršene priče koja ljubitelje povijesno ljubavnih romana baca na koljena.
Što će se događati sa trećim nezakonitim sinom princa od Walesa saznat ćemu u romanu „Jedna noć s princom“ i vjerujte jedva čekam saznati kako će ljupka Christabel ukrotiti zloglasnog zavodnika Gavina Byrnea.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Colleen Hoover-"Opasna ljubav"

Izdanje Naklada Neptun

Sada kada znam radnju ovog romana već sam pogled na naslovnicu oči mi puni suzama i nešto me opako steže oko srca. Da, ovo je jedan od onih romana koji ću dugo svima preporučati. Nešto ovako divno već dugo nisam pročitala. Priča je to koja kida dušu, a emocije su toliko jake da se riječima ne mogu opisati.

Miles se kao osamnaestogodišnjak zaljubi u djevojku koja se tek doselila u njegov grad i počela pohađati njegovu školu. Instantno Rachel i Miles postanu par, nerazdvojni i ludo zaljubljeni, ali sve se počinje kompicirati kada se Rachel i njena mama pojave na vratima Milesove kuće. Miles i Rachel postave svoja pravila, ali nije baš da ih poštuju. Ubrzo njihovi roditelji imaju veliku vijest, ali vijest njihove djece bit će puno veća. I već kada misle da su sve sredili, već kada se nadaju da će sve napokon biti dobro i baš onako kako treba, sudbina tu umiješa svoje prste i donese u njihove živote strašnu bol. Miles se tada zakune kako više nikada nikoga neće voljet…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…