Preskoči na glavni sadržaj

Sabrina Jeffries- Kako udovoljiti princu

Drugi nastavak serijala Kraljevsko bratstvo

Izdanje Naklada Neptun

Zmajski vikont Marcus North, jedan je od nezakonitih sinova princa od Walesa i smatran je čudovištem koji otima žene i drži ih zatočenima u svojoj tamnici. To su naravno glasine, nije on tako loš, grubijan je i neotesanac, izdvojio se iz društva i dane provodio u svome dvorcu što dalje od pogleda i osuda ljudi, ali zapravo je jako emotivno slomljen i ne želi da to drugi vide. Njegova je prošlost jako mračna, teška i bolna, a svjetina kao da jedva čeka da se on pojavi u društvu. Pa i mora se pojaviti kad tad jer njegova sestra Louisa spremna je za ulazak u visoko društvo, a tu naravno dolaze i prosci. Louisa se zaljubila u Simona koji je spletkama želi odvesti na prinčev dvor kako bi saznala šokantnu istinu, a Simonova sestra Regina sumnja u bratove namjere pa tu dolazi do mnogih problema. Regina brani Simonovu i Louisinu ljubav pa upada na dvor Zmajskog vikonta i traži odobrenje udvaranju svoga brata njegovoj sestri. Zvuči jednostavno, ali dogodilo se nešto neočekivano, Marcos daje dozvolu Simonu za udvaranje Louisi uz uvjet da on udvara Regini.

Eh sad, tu će biti mnogo strana upleteno, razne priče bit će ispričane i mnoge tajne visjet će u zraku. Regina ima malu tajnu koju vješto skriva, ali kada sazna za tajnu zavjeru između princa i Simona njena mala tajna postati će nebitna i strepit će za svoju budućnost. Simon se boji kako bi ga propast plana mogao stajati glave, a Marcos vodi vlastiti rat u svojoj glavi od činjenice kako zaštititi Louisu do toga kako smekšati Reginu i oženiti je.

Sve u svemu bit će tu materijala oko kojih će se voditi puno rasprava. Bit će nadmetanja, podrugljivih ismijavanja i vještog prepucavanja, Marcus i Regina u stalnom su sukobu kao pas i mačka, oštri na jezicima, podbadaju se i vješto jedan drugome prkose. Njihovi razgovori malo pomalo pretvoriti će se u tajne sastanke pune strasti, ali tajne će staviti na kušnju sve ono što jedan prema drugome osjećaju. Hoće li Simon uspjeti prevariti Louisu i slomiti joj srce te hoće li Marcusu omekšati srce Nemilosrdne dame saznajte u ovom predivnom povijesnom ljubavnom romanu gdje spletke preuzimaju vlast nad samom ljubavi.

Roman je ovo prepun javnih skandala koji senzualnu priču pretvaraju u pravu avanturu. Na sve strane pršte uvrede, a smijeh je zagarantiran uz Marcusove i Reginine rasprave koje graniče sa ludošću. Svaki od likove ove priče ima neku podmuklu nakanu, a ujedno i svatko od njih krije poneku mračnu tajnu koja će raditi prepreke na ljubavnom planu. Priča je to o emocionalnim slomovima, društvenim normama te vrijednostima obitelji. Svemu tome pridodajte veliku seksualnu napetost i eto vam savršene priče koja ljubitelje povijesno ljubavnih romana baca na koljena.
Što će se događati sa trećim nezakonitim sinom princa od Walesa saznat ćemu u romanu „Jedna noć s princom“ i vjerujte jedva čekam saznati kako će ljupka Christabel ukrotiti zloglasnog zavodnika Gavina Byrnea.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…