Preskoči na glavni sadržaj

Dorothy Koomson- "Žena koju je volio prije mene"

Ovo je priča o Libby, ženi koja ima sve, potpuno sređen život, divnog muža, kuću uz more, ali da nebi sve bilo idila Libby ipak ima nešto što je stalno kopka, suprugova pokojna žena Eve koja je na neki način sveprisutna u njenom i Jackovom životu.
S vremenom Libby počinje sumnjati u muževe osjećaje koje možda on još gaji prema pokojnoj supruzi i pita se da li ju je njen muž ikada volio na način kako je volio Eve ili je uistinu prebolio i nju i njenu neobjašnjivu smrt. Pita se da li je njen život samo laž i koliko zapravo zna o savršenoj Eve koju stalno Jackova obitelj spominje kao sveticu.
Kako bi otkrila istinu Libby pretražuje kuću i nalazi Evin dnevnik iz mlađih dana te saznaje mnoge obiteljske tajne o društvenim razlikama, prijevarama, pa čak i o prostituciji. Počinje shvaćati kako je Eve zapravo bila žrtva mnogih laži i kako njena smrt možda nije bila nesretan slučaj nego da je ubijena, te ujedno posumnja da i Jack ima nekakve veze sa Evinom smrću.
Likovi iz ovoj romana opisani su sa velikom lakoćom, ali ujedno toliko uvjerljivo da ih možete doslovno vidjeti pred sobom i još više shvatiti njihovu bol i zabrinutost. Nesumnjivo ovo je roman sa puno zapleta, intriga i neočekivanih obrata, zanimljiva i potpuno neodoljiva priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Štivo koje se brzo čita upravo iz razloga što napetosti ne nedostaje i prava se istina ne saznaje do samoga kraja.
Mnogo puta sam se prilikom čitanja našla kako razmišljam o svome životu i o načinu na koji bi i sama reagirala da se nađem u sličnim situacijama, plakala sam sa likovima tražeči rješenje njihovim problemima, ali na kraju i slavila sam sa njima. Za mene ovo je savršena kombinacija odličnog trilera i dirljive ljubavne priče.

Osvrt napisala Sandra Avar

U izdanju ZnanjePrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Kristin Hannah- Četiri vjetra

  Zadivljujuća priča o preživljavanju i nestvarno realna borba u kontrastu s hrabrosti. Nevjerojatan san, snažne žene i potresna obiteljska saga koja će vas na trenutke i pošteno rasplakati. Kao što već pišu, priča je to o ljubavi, upornosti i gruboj stvarnosti u vrijeme velike suše, odnosno razdoblja Velike depresije. Romane Kristin Hannah obožavam sve redom, nisam još naišla na neki koji bi me razočarao. Istina da su neki bolji, a neki pomalo na ljestvici niže, ali svejedno ih nekako sve volim. Jedini još koji nisam čitala je Boje istine, ali i to ću ovih dana ispraviti. Nego vratimo se ovoj priči. Sažetak ću vam citirati: „Teksas 1934. Elsa je oduvijek žudjela za ljubavi i prihvaćanjem koje joj njezini bogati ali hladni roditelji nikada nisu pružili. Štoviše, misle kako će ostati vječna usidjelica jer nije lijepa poput svojih sestara. Kada upozna Rafea, zgodnog lokalnog momka, poželi iskusiti pravu ljubav. Rafe baš i ne dijeli njezine osjećaje, no kad Elsa ostane trudna i pod pritis

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja