Preskoči na glavni sadržaj

Tessa Dare- "Tjedan dana za ljubav"

U izdanju Naklada Neptun

Minerva silno želi otići u Škotsku na simpozij geologa, a ujedno i spriječiti lorda Paynea da se oženi njenom sestrom Dianom. Kako bih ga spriječila u toj namjeri ona ga želi povesti sa sobom i prikazati njihov odlazak kao bijeg od svakodnevice koji bi uključivao i njihovo tajno vjenčanje. Minerva uz mnogo nagovaranja i spominjanja velike svote novca, uvjeri Colina na odlazak, ali nije ni svjesna koliko će ih problema i briga snaći na tom putu.

Colin koliko god se držao svih svojih uvjerenja i pravila dolazi u iskušenje da zavede plahu Minervu, a spavanje u istoj sobi nimalo mu ne olakšava tu misiju. Počinje je gledati drugim očima i shvaća kako se iza loše odjevenog knjiškog moljca krije zapravo predivna žena. Minerva jako brzo i poprilično lako pada u naručje razvratnog lorda i nailazi na brojna pitanja na koja joj lord vrlo slikovito odgovara kroz praktičnu nastavu.

Kako bi bijeg bio što uvjerljiviji oni moraju uvjeriti i svoje prijatelje i obitelj da je njihova ljubav stvarna. Dok se Minervina majka veseli zbog udaje kćeri usidjelice, Minervine sestre pomalo su skeptične i sumnjaju u istinitost događaja te smatraju kako je Minerva oteta. Hoće li ih narednik Thorne potražiti i spriječiti njihove ludorije ili će Minerva i Colin nastaviti svoje putovanje bez uplitanja obitelji? Kakve sve tajne krije Colin i hoće li Minerva ublažiti njegove nemirne snove?

„Tjedan dana za ljubav“ roman je koji će u vama probuditi mnoge sakrivene strasti i čežnju za zabranjenim užicima. Nadasve šaljiva priča u kojoj neobičan par, nesumnjivo različit u svim pogledima, stalnim podbadanjima i nevinim ismijavanjem kreću u pustolovinu koja će im iz temelja promijeniti živote. Oni su nesigurni i naivni, ali situacija jednostavno ne dopušta razgovore o osjećajima i ljubavi. Mislim da vam ni ne moram reči kako će ih njihova nesmotrenost stajati glave i uvjerljivog ogovaranja, a laži će tu najmanje biti od pomoći.

Likovi ove priče duhoviti su i iznimno pametni što se tiče znanosti, ali u izražavanju emocija totalni su laici i nemaju pojma kakva se zamka krije iza tog svrsishodnog putovanja. Sama priča sa mnoštvom neobičnih dijaloga smijehom će vas baciti na koljena, a dvoje nespretnih ljudi upast će u divnu ljubavnu romansu. Ovaj roman odličan je spoj pustolovine, romantike i humora te sjajno štivo za opuštanje. Tessa je još jednom dokazala kako je majstorica povijesno ljubavnih romana koji su nadasve zabavni, puni spletka i obmana, ali i poprilično romantični.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije