Preskoči na glavni sadržaj

Tessa Dare- "Noć predaje"

U izdanju Naklada Neptun

Lordovi, grofovi i usamljene otmjene dame....povijesno ljubavni roman koji će vam okupirati srce i natjerati vas na čitanje do dugo u noć.

Vretenasta Uvala mirno je i tiho utočište na samoj obali mora gdje mlade djevojke iz visokog društva traže oporavak i liječe svoja srdašca od čari pogrešnih muškaraca te čiste um od razvratništva. Mjesto je to gdje vladaju žene, a muškaraca skoro da i nema, a oni koji se tamo nalaze jako su daleko od te titule „muškarca“.

Susanna Finch jedna je od djevojaka koja živi sa ocem u Vretenastoj Uvali, i sama liječi svoje duboke rane iz djetinjstva ali snažna je i uporna mlada dama koja svoje vrijeme u potpunosti posvečuje odgoju drugih djevojaka i ukazivanju pravog puta za njih. Ali tu idilu jednoga dana prekida novopečeni grof Victor Bramwell kojemu je igrom slučaja predodređeno da baš u njihovoj uvali stvori svoju teritorijalnu obranu. Ondašnje dame svojim će im prisustvom uvelike otežati novačenje ali ni oni nisu toliko nevini kao što izgledaju.

Susanna i Bram odmah u startu nalete jedno na drugo ali i na probleme koje su ti muškarci donijeli sa sobom. Britkih razgovora i prepucavanja kod njih dvoje ne nedostaje što uvelike stvara dodatnu senzualnu napetost. Bram se zaljubljuje u Susannu i saliječe je na svakom koraku kradući joj poljupce i polako budeći u njoj strast i požudu. Koliko god jaka, Susanna ipak pada na šarm i dodire grofa i u potpunosti mu se predaje.

Što li će samo reči njen otac kada sazna da mu kći više nije djevica? Hoće li Bram oženiti Susannu ili pobječi glavom bez obzira? A kako li će tek završiti to nemilo novačenje i vojne pripreme?

Radnja koja ostavlja bez daha i liši vas svih predrasuda spram povijesnih romana jer ljubav je ta koja prevladava pa su povijesne činjenice svedene na minimum.

Roman je ovo koji će vas nasmijati do suza jer razgovori Susanne i Brama graniče sa ludosti, a inat i ponos nezaobilazni su dio njihovih susreta. Ona energična i prelijepa, a on tvrdoglav i naporan i sve je spremno za ljubavnu bitku. Njihova ljubav toliko je nježna i nespretna, a opet toliko vatrena i nesputana . Uživat ćete u senzualnostima likova koji prolaze kroz brojne pustolovine i stvaraju vlastite ljubavne priče.

Tessa je vrlo vješto predočila tradicije i obiteljske norme toga vremena ali i savršeno opisala likove uvučene u vrtlog skrivenih ljubavi. Radnja teče zabavnim tokom, tajne se otkrivaju relativno brzo, a bol i tugu zamjenjuje romantika i strast.
Izuzetno mi je drago što sam pročitala ovu lepršavu ljubavnu priču koja ima odličan spoj pustolovine i ljubavnih zavrzlama koji će i vas u trenu obuzeti, čvrsto vezati i očarati.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije