Preskoči na glavni sadržaj

Tessa Dare- "Noć predaje"

U izdanju Naklada Neptun

Lordovi, grofovi i usamljene otmjene dame....povijesno ljubavni roman koji će vam okupirati srce i natjerati vas na čitanje do dugo u noć.

Vretenasta Uvala mirno je i tiho utočište na samoj obali mora gdje mlade djevojke iz visokog društva traže oporavak i liječe svoja srdašca od čari pogrešnih muškaraca te čiste um od razvratništva. Mjesto je to gdje vladaju žene, a muškaraca skoro da i nema, a oni koji se tamo nalaze jako su daleko od te titule „muškarca“.

Susanna Finch jedna je od djevojaka koja živi sa ocem u Vretenastoj Uvali, i sama liječi svoje duboke rane iz djetinjstva ali snažna je i uporna mlada dama koja svoje vrijeme u potpunosti posvečuje odgoju drugih djevojaka i ukazivanju pravog puta za njih. Ali tu idilu jednoga dana prekida novopečeni grof Victor Bramwell kojemu je igrom slučaja predodređeno da baš u njihovoj uvali stvori svoju teritorijalnu obranu. Ondašnje dame svojim će im prisustvom uvelike otežati novačenje ali ni oni nisu toliko nevini kao što izgledaju.

Susanna i Bram odmah u startu nalete jedno na drugo ali i na probleme koje su ti muškarci donijeli sa sobom. Britkih razgovora i prepucavanja kod njih dvoje ne nedostaje što uvelike stvara dodatnu senzualnu napetost. Bram se zaljubljuje u Susannu i saliječe je na svakom koraku kradući joj poljupce i polako budeći u njoj strast i požudu. Koliko god jaka, Susanna ipak pada na šarm i dodire grofa i u potpunosti mu se predaje.

Što li će samo reči njen otac kada sazna da mu kći više nije djevica? Hoće li Bram oženiti Susannu ili pobječi glavom bez obzira? A kako li će tek završiti to nemilo novačenje i vojne pripreme?

Radnja koja ostavlja bez daha i liši vas svih predrasuda spram povijesnih romana jer ljubav je ta koja prevladava pa su povijesne činjenice svedene na minimum.

Roman je ovo koji će vas nasmijati do suza jer razgovori Susanne i Brama graniče sa ludosti, a inat i ponos nezaobilazni su dio njihovih susreta. Ona energična i prelijepa, a on tvrdoglav i naporan i sve je spremno za ljubavnu bitku. Njihova ljubav toliko je nježna i nespretna, a opet toliko vatrena i nesputana . Uživat ćete u senzualnostima likova koji prolaze kroz brojne pustolovine i stvaraju vlastite ljubavne priče.

Tessa je vrlo vješto predočila tradicije i obiteljske norme toga vremena ali i savršeno opisala likove uvučene u vrtlog skrivenih ljubavi. Radnja teče zabavnim tokom, tajne se otkrivaju relativno brzo, a bol i tugu zamjenjuje romantika i strast.
Izuzetno mi je drago što sam pročitala ovu lepršavu ljubavnu priču koja ima odličan spoj pustolovine i ljubavnih zavrzlama koji će i vas u trenu obuzeti, čvrsto vezati i očarati.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga