Preskoči na glavni sadržaj

Dorothy Koomson- "Plaža od ružinih latica"

Dorothy Koomson autorica je romana vrhunskih zapleta i neočekivanih obrata, a takav je upravo i ovaj roman- pun tajni, misterije, ljubavnih problema, prevara i laži.

Priča o jednoj naizgled savršenoj obitelji. Tami i Scot sklopili su brak usprkos negodovanjima svojih obitelji. Prebrodili su sve prepreke i osnovali obitelj, te dobili dvije divne djevojčice. Ali nisu ni sanjali kakvi će ih sve problemi sustići na njihovom životnom putu.
Scota optuže za seksualno zlostavljanje Maribelle, Tamine prijateljice i ujedno Scotove suradnice, njihov je brak poljuljan i Tami nikako ne može prihvatiti činjenicu kako su je izdali i muž i jedna od najboljih prijateljica, izdalo ju je dvoje ljudi kojima je najviše vjerovala.

Stvari se još više zakompliciraju kada Maribelle biva ubijena i pojavi se njena kći koja otkriva nove stvari o svojoj majci, stvari koje nama čitateljima pomute razum i počinjemo sumnjati u sve što pročitamo.

Tami otkriva zastrašujuću istinu o svome mužu i uznemirena je jer ne zna kako da na sve to reagira a da pritom ne povrijedi svoje kćeri. Povrijeđena je i puna mržnje ali ujedno razmišlja i o oprostu. Rame za plakanje traži kod Beatrix,
svoje druge najbolje prijateljice. Beatrix joj daje utjehu ali i novu sumnju koju Tami nije ni sanjati mogla.

Tko je ubio Maribelle? Je li Scot bio u ljubavnoj vezi sa Maribelle ili ju je doista silovao? A kakve to tajne Bea i Scot kriju? Neću vam više ni slova otkriti...pročitajte i nećete požaliti.
Kroz roman se isprepliću događaji nekoliko obitelji koje su povezane istom pričom i sve se u jednom trenutku nađu u velikim problemima i sumnjama.
Je li za sve kriva priča o mističnoj plaži?

Psihološki triler je ovo sa burnim ljubavnim zapletima, ali klupko laži polako se odmotava sa svakom stranicom i nervoza sve više raste u vama. Prava se istina ne saznaje sve do samog kraja. Ovo je roman koji me osvojio na prvu pročitanu stranicu i svakako je za reči kako je ovo priča puna spletki koju morate pročitati.

Sigurna sam kako ćete puno o njoj razmišljati, ja jesam. Stvarno, zapitat ćete se što to ljude tjera na prevare i laži i zašto se život,svemir ili što god več tako okrutno poigrava nama. Kako dalje vjerovati osobama koje najviše volimo i kojima smo povjerili svoj život a oni su nas iznevjerili? Oprostiti i zaboraviti ili suditi i mrziti?
Ogromna preporuka od mene za ovu dirljivu priču punu intriga i mislim kako ću još dugo svima pričati o njoj jer na mene je ostavila jako snažan dojam i totalno mi je zavrtjela glavom.

Recenziju napisala Sandra Avar

U izdanju Znanje


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije