Preskoči na glavni sadržaj

Judith McNaught – "Nešto prekrasno"

Divna povijesno ljubavna priča koja prkosi svim nedaćama i daje novi smisao ljubavi.

Jordan Townsende, bogati je vojvoda koji svoje dane provodi u zavođenju tuđih žena i nimalo ne mari za svoj ugled, a isto tako nema nikakvu namjeru oženiti se i uozbiljiti. Danima oko sebi prati preljube svoje obitelji i smatra kako su žene nemoralna i plitka bića koja ne zaslužuju njegovo poštovanje ni pažnju.

Ali jednoga dana na putu mu se nađe mlada Alexandra Lawrence i igrom slučaja spasi mu život te on osjeti neizmjernu zahvalnost. Kako isprva nije ni znao tko mu je spasio život, Jordan je odvodi u prenoćište kako bi pregledao rane svoga junaka i tada shvaća da je tu zapravo riječ o ženi, a ne o hrabrom vitezu koji se obračunao za razbojnicima. Več tada Alexandrina je čast okaljana jer je viđena u društvu pokvarenog i pohotnog vojvode, a glasine kolaju kao krv u venama i nema više povratka.

Jedini je spas za Alexandrinu čast vjenčanje sa vojvodom na koje oni samovoljno pristaju. Jordan je gleda kao djevojčicu i več ima plan kako će je nakon vjenčanja upozati sa njenim zaduženjima vojvotkinje i ostaviti je da živi sama te je posjećivati jednom do dva puta godišnje. Alexandra uviđa kako se iza Jordanovog hladnog lica krije puno emocija koje još nitko nije probudio. Ona iz dana u dan upoznaje svoga muža na potpuno drugačiji način i shvaća kako je ljubav upravo ono što mu je potrebno kako bi se promijenio te iz osornog i bahatog mladića pretvorio u nježnog i senzualnog muškarca.

Strast se polako razbuktava i svi Jordanovi planovi padaju u vodu. Hoće li je Jordan zaista samo ostaviti da živi sama ili će se tu roditi nova ljubav? Nakon vjenčanja i on shvaća kako mu se ta mlada i nadasve pametna žena sviđa, te počinje gajiti neobjašnjive osjećaje prema njoj, ali kobna sudbina umiješat će tu svoje prste i mnoge će stvari ostati neizrečene, a laži će preuzeti vodstvo i promijeniti igru.

„Nešto prekrasno“ zamamna je priča o ljubavi koja nema granica. Iako se brakovi dogovaraju i smjelo se prate društvene norme, ljubav je ta koja će vam dati sav smisao borbe i potaknuti da kameno srce omekša. Alexandra je čisti primjer kako djevojke toga doba mogu biti pametne i obrazovane iako im se zabranjuje obrazovanje kako nebi bile pametnije od muškaraca. Ona je ta koja će promijeniti sve predrasude i glasine koje ponižavaju žene i tjeraju ih da budu nečasne.

Jedna divna neiskvarena ljubav zaživjet će u drugom svjetlu i dogovoren brak, usprkos svim lažima i spletkama, pretvoriti u divnu romansu. Priča je ovo koja će vam pokazati kako je ponekad vrijeme da se prošlost ostavi po strani i krene u nove početke.

Recenziju napisala Sandra Avar

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga