Preskoči na glavni sadržaj

Joy Fielding- "Na rubu ludila"

U izdanju Znanje

Mlada žena usred odlaska u kupovinu shvati kako zapravo ne zna tko je ona, ne zna svoje ime, ne zna koliko joj je godina, pa čak ni kako izgleda. Lutajući ulicama saznaje da joj je haljina koju nosi ispod balonera umrljana krvlju, a u džepovima ima puno novaca. Privremeno odlazi u hotel u nadi da će se sljedećeg dana prisjetiti tko je i kamo treba krenuti.
Nakon što joj se sjećanja ni drugi dan ne vraćaju, ona zamolim pomoć policajca kojeg susreće na ulici. Nakon policijskog ispitivanja i brojnih pregleda liječnika ona saznaje samo svoje ime- Jane Whittaker i kako ima muža uglednog liječnika koji dolazi po nju i vodi je kući.

Ali tu njena noćna mora tek počinje... ona se i dalje ničega ne sjeća i počinje sumnjati u sve osobe koje je okružuju te smatra kako nešto kriju od nje. Njena sumnja raste još više kada načuje glasine o mrtvom djetetu. Trudi se i pokušava vratiti snagu u svoje umorno i iscrpljeno tijelo, ali to joj ne polazi za rukom.

Tko je zapravo Jane? Zašto joj je haljina umrljana krvlju? Što joj to svi oko nje prešućuju? Može li Jane vjerovati svom zgodnom mužu i nježnim pričama koje joj on govori?

Odgovore na sva ta pitanja otkrijte u ovoj vrtoglavo napetoj triler-drami koja fascinira svojom radnjom. Obogaćena je humorom te izvrsnom i preciznom razradom likova. Uzbudljiva je ovo priča puna intriga i laži, a prava se istina ne saznaje do samoga kraja. Ljudski je um fascinantno mjesto i dovoljan mu je samo mali poticaj kako bi on shvatio pravu istinu i vratio nas na pravi put.

„Na rubu ludila“ roman je koji nećete lako ispustiti iz ruku, a sumnjičava priča i jeziva radnja utjerati će vam strah u kosti. Priča je to o snazi jedne krhke žene koja je suočena sa krizom, ali ne predaje se bez borbe. Izlaz iz tame je blizu, samo treba potražiti jedno malo svjetlo koje će postati velika nada za spas.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga