Preskoči na glavni sadržaj

Blake Crouch- "Wayward Pines" ( 1.dio,Dobrodošli u raj )

Ako ste gledali prvu sezonu istoimene serije onda odprilike znate o čemu se radi u knjigi. Budući da sam prvo gledala seriju a tek onda saznala da postoji i serijal knjiga nekako sam stalno bila u razmišljanju dal ću imati potrebu uspoređivati knjigu i seriju. To se nije dogodilo..jer ovo je valjda prvi puta da sam gledala nešto na tv-u i čitala knjigu gdje mi je bilo sve isto- isto napeto, isto prikazano, isto opisano, isti dijalozi...Savršena ekranizacija za ovu fantastičnu knjigu. Pa evo vam samo dio radnje,ne smijem puno da ne spojlam onima koji nisu gledali seriju i čitali knjigu.

Ethan Burke je specijalni agent Tajne službe koji je iz Seattlea krenuo u gradić Wayward Pines sa misijom da pronađe dva agenta koji su prije mjesec dana nestali u tom mjestu,ali prije samog dolaska Ethan doživi prometnu nesreću i budi se bez novčanika, mobitela,aktovke i pištolja. Od silnih ljekova koje dobije u bolnici više nije siguran tko je i gdje se nalazi ali ubrzo shvaća kako tu nešto nije kako treba.

Gradić je naoko idilićno mjesto, sa divnim ljudima,i sve izgleda savršeno do dana kada Ethan ne može telefonirati supruzi i šefu i nitko mu ne vjeruju da je on agent pa počinje okolo njuškati i doznaje stvari koje mu pomute um.

Čemu visoka ograda pod strujnim naponom postavljena okolo cijelog grada? Zašto se nitko ne sjeća njegove nesreće? Zašto nitko ne zna koliko se dugo nalaze u tom tajanstvenom gradu? Zašto svi djeluju toliko starije nego što bi trebali biti? Hoće li Ethan pronaći svoje izgubljene partnere agente i moći se vratiti svojoj supruzi?

Puno pitanja... ali svi se odgovori kriju u ovoj knjizi koju nećete moći ispustiti iz ruku. Za mene je ovo triler godine, ali fascinantno je upravo to što ovo nije samo triler,več kombinacija horora, noćne more i znanstvene fantastike sve u jednom odličnom paketu. U djelovima pisano u trećem licu,a u djelovima u prvom kroz dijaloge. Savršen splet prošlih i sadašnjih radnji, pisano vrlo jednostavno ali prepuno realistčnih opisa. Jeza i intriga na svakome koraku vezat će vas ko lancima i nema izlaza dok knjiga nije pročitana. Jednostavno savršena knjiga sa odličnom radnjom,sve drugo je suvišno reči osim...moja velika preporuka.

Recenziju napisala Sandra Avar

U izdanju Znanje


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga