Preskoči na glavni sadržaj

Julia Quinn- "Gospodin Bridgerton"

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Sigurno mnoge od vas dragih čitateljica znaju kako je to biti zaljubljena u nekog mladića, a on vam ne uzvraća tu ljubav jer zapravo ni ne zna da prema njemu gajite neke „više osjećaje“. Koliko se tada javlja usputnih briga i problema zna i Penelope Featherington jer potajno je zaljubljena u brata svoje najbolje prijateljice. On, naravno vješto zaobilazi prepreke obitelji i prijatelja koji mu nadmeću brak, te kako bi utvrdio gradivo i dokazao da mu ženidba nije potrebna, odluči da je ipak bolje putovati svijetom, a brak ostaviti za neka bolja vremena.

On je Colin Bridgerton, treći od osmero braće i sestara, nitko važan za slijed nasljeđivanja, ali nadasve šarmantan mladić koji ne pridaje važnost visokim društvenim normama te ga iritira svakodnevno potezanje njegovog imena u poznatoj kolumni lady Whistledown. Colin skriva mnoge tajne za koje Penelope nije ni slutila da će saznati, a ljubav koju osjeća prema njemu prikazat će ga u potpuno drugom svjetlu.

Penelope sa svojih dvadeset osam godina, sada već usidjelica jer nikako da dođe onaj pravi koji će je oženiti, što ona ni ne priželjkuje jer još uvijek smatra kako će Colin ipak jednoga dana postati njen muž, a ne samo njena tiha i skrivena patnja. Kakve tajne Penelope čuva Colin će saznati tek kada se na duže vrijeme vrati sa putovanja, a tada ujedno i počinje cijela ova priča puna spletki i neizrečenih osjećaja.

Tko je zapravo lady Whistledown, tajanstvena žena vješto upućena u intrige elitnog društva? Tu ćete tajnu saznati tek u drugoj polovici knjige kada kreće lov na misterioznu ženu, a vjerujte mi ostat ćete iznenađeni kada saznate tko je ona. A hoće li ta tajna biti i svjetini otkrivena i kako će pojedine osobe reagirati na to saznanje, pa to bolje da vam ne otkrijem.

Hmm...a kako će se razvijati stvari između Penelope i Colina...e to je drugi par čarapa. Ovaj je roman zapravo jako zabavno štivo prepuno vještog prepucavanja između Colina i Penelope. Svaka je rečenica niz neizrečenih osjećaja, a napetost je toliko velika da je možete nožem rezati. Hoće li Penelope konačno otkriti svoje prave osjećaje prema Colinu i kuda će je to dovesti?

„Gospodin Bridgerton“ predivna je ljubavna priča koja će vas nasmijati do suza svojim veselim dijalozima, ali i baciti u očaj kada krenu zavrzlame. Priča postaje jako zanimljia kada krene lavina ogovaranja i laži, a ova je priča ujedno i odličan primjer kako svi ljudi kriju neke tajne koje su u večini slučajeva pogubne samo za njih same. Uživat ćete u smiješnim situacijama i sarkastičnim primjedbama koje će dovesti do divne ljubavne priče u kojoj neženje i usidjelice ipak nađu svoje mjesto pod suncem. A tada u savršenom spletu na scenu dolaze ljubav, strast i zanos koje će ugrijati i vaša srca, a ljubitelje povijesno ljubavnih romana baciti na koljena.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije