Preskoči na glavni sadržaj

Danijel Jerković - "U sjeni vrtnje"

Naizgled sretna obitelj nađe se pred kušnjom vremena. Leon je vrhunski odvjetnika, uspješan je i tražen u svome poslu kojemu vrlo pedantno i predano pristupa te smatra kako tu nema mjesta kompromisima. Voli suprugu Mariu, liječnicu koja je uvjerena da je ostvarila sve svoje snove, ali sasvim je sigurno kako njih dvoje imaju premalo vremena jedno za drugo. Sretnih je trenutaka sve manje, a problema i laži sve više. Zaveden lažima, Leon prihvaća slučaj pranja novca i krijumčarenja droge ni ne sluteći kakva se pozadina krije iza te priče. Podmičivanja, spletke i intrige bacit će loše svjetlo na Leonove više suradnike te dovesti njihovu odvjetničku tvrtku na rub ponora. Da bi stvari bile još gore, jedan trenutak Leonove slabosti pretvoriti će idilu obitelji Lajtman u pravi pakao.

Isprepliće se tu i priča koja ruši sve granice razuma, sasvim obično putovanje na seminar pretvoriti će Leniju život u pravu noćnu moru. Jedno krivo skretanje odvest će ga u vrlo čudan zaselak gdje ništa nije onako kako bi trebalo biti. Sretna sredina izgleda toliko divna da postaje nemoguća, a kada upoznaje jednog od stanovnika toga grada shvaća kako se snalazi u bezizlaznoj situaciji. Nadasve sumnjivo mjesto u kojemu kiša još nikada nije padala i sjena ne prati vaše tijelo postaje vrlo jezovito ako tome pridodamo stanovnike koji izgledaju potpuno drugačije nego što ih Leni vidi i pričaju sve osim istine.

„U sjeni vrtnje“ psihološka je drama obitelji uvučene u vrtlog karijera, a vrlo osebujna triler radnja držat će vam napetost do samoga kraja. Mračne priče prate svakog od spomenutih likova, pa dok se Maria bori sa krivnjom zbog nestanka brata i činjenice kako joj je brak uništen, Leon pokušava preživjeti vlastite strahove. Hoće li snaga tijela i duha biti dovoljne da se nađe spas i stvari postave na pravi put? Hoće li Leni naći izlaz iz ukletog gradića ili se prepustiti njegovim misterijima?

Roman je pisan jako slojevito i karakterno, a slikoviti opisi vjerno će vam predočiti strah i borbu likova, ali i povremeno utjerati strah u kosti. Ova snažna priča potaknut će vas na brojna razmišljanja o svrsi vašeg postojanja, o ljubavi i predanosti te o željama i mogućnostima. Autor nam vješto daje do znanja kako je najvažnije cijeniti ono što imamo, a ne žaliti kada to izgubimo.

Priča me već na samome početku totalno uvukla u radnju, velika doza misterije stalno se vrzma po stranicama i neobjašnjive priče likova do samoga kraja ostat će tajne. Odličan roman koji svojom napetom radnjom vješto potiče na čitanje, a iščekivanje će vas natjerati da knjigu ne ispuštate iz ruku.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga