Preskoči na glavni sadržaj

Hugh Laurie- "Vrlo komplicirana trgovina"

U izdanju Profil

Bivši vojnik Thomas Lang nađe se u vrlo nezgodnoj situaciji. Ni kriv ni dužan optužen je da je plaćeni ubojica. Istina je da je dobio narudžbu da ubije navodnog krijumčara droge i da mu se na računu misteriozno pojavila velika svota novca, ali stvari se pomalo zakompliciraju kada Lang napadne krivog čovjeka kako bi obranio onoga kojega je trebao ubiti, a dodatni problemi nastanu kada i u drugom pokušaju nasrne na, pogađate, opet krivog čovjeka.

Stvari krenu silaznom putanjom kada se sazna tko je i zbog čega naručio ubojstvo gospodina Woolfa, a Lang se nađe u situaciji kada mora odlučiti je li uistinu dobar čovjek. Priča je ovo u koju se puno umiješalo Ministarstvo obrane, krijumčari drogom i oružjem, CIA te mogućnost da se namjerno izazivaju ratovi, a Lang se jadan mora snači u tom metežu i odlučiti tko u toj cijeloj priči govori istinu.

Da bi stvari bile još gore, u toku istrage Lang upada u brojne sukobe, stalno ga netko ganja i slijedi i nimalo mu ne nedostaje adrenalinskih okršaja i stalnih ozljeđivanja. Sve u svemu Lang je, rekla bih, vrlo žilava osoba i ne odustaje tako lako u svojim naumima. Uz stalne laži i spletke on ljude na višim položajima dovodi na krive tragove u nastojanju da sazna istinu. Hoće li saznati tu istinu prije nego ga ona dođe glave i što sve krije gospodin Woolf? Da li Langovi suradnici možda govore istinu ili se pravo rješenje svih problema krije negdje drugdje?

Bilo kako bilo, uz svu tu strku i puno pucnjave Lang ima još jedan mali problemčić, zaljubio se u kći gospodina Woolfa i koliko god se on trudio čitateljima opisati svoje osjećaje prema njoj, on i dalje poriče mogućnost zaljubljivanja. Ali sve će vam biti jasno kada saznate koliko se Langu sviđaju njezine oči i jako dobre tetive.

Roman je ovo sa jako dobrom triler radnjom prepunom odličnog humora. Sarkazma ne nedostaje i vjerujte mi čitajući ovu knjigu nasmijala sam se kao nikada u životu. Jedna naizgled opasno ubojita radnja prikazana je na vrlo zabavan i neozbiljan način pa taman kada se upustite u napetu radnju iskoči vam neka rečenica zbog koje se jednostavno morate glasno nasmijati.

Važno je za reči kako je Hugh Laurie, poznatiji kao doktor House, ovu knjigu napisao prije serije pa ako vam se svidjela serija i Housove sarkastične primjedbe onda ćete ovu knjigu naprosto obožavati. U ovoj knjizi nije liječnik ali ni tu ljude oko sebe nije poštedio svoga crnog humora i nepredvidljivih poteza.
Zaista jedno jako posebno djelo, pisano vrlo jednostavno i bez puno okolišanja, nešto potpuno drugačije od svega što ste dosada čitali, a opet tako tipično za Lauriea. Odlična triler radnja, puno smijeha i prekrivena doza drame u trenu će okupirati vaš um.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga